Duette - izolativni plise

Duette ali dvojni plise je novejša, predvsem pa vse bolj priljubljena različica plisejev.  Lahko jih imenujemo tudi izolativni pliseji, saj imajo okna opremljena z duette  sencili precej izboljšane izolativne lastnosti.
Idealni so za vsak letni čas. Pozimi nas varujejo pred izgubljanjem toplote navzven, poleti pa preprečujejo vročini vstop v prostor. Obstajajo tudi duette pliseji z dvojno zračno komoro. Le ti se še posebej dobro odrežejo v vlogi zaščitnika toplote, ali obratno.
Ta senčila sicer niso povsem prosojna, lahko prepuščajo večji del svetlobe,manj ali pa tudi nič. V tem primeru jih uporabljamo  za dnevno zatemnitev. Izboljšajo tudi sobno akustiko.
Namestimo jih v okenske okvirje.Lahko pa so nameščeni prosto viseče, kot roloji, še posebej, če je gubanje širše, masivnejše.Na senčilu ni vidnih luknjic, saj so skrite med gube tkanine.
Primerni so za vse prostore od bivalnih prostorov do pisarn, učilnic, lokalov ali terapevtskih prostorov. Predvsem pa očara široka paleta barv in mehka, prijetna svetloba, ki  se prelije skozi teksturo materiala.