Nasveti za zunanji rolo

Močnejši mehanizem in screen materiali. Izdelan je posebej za zaščito pred soncem.

Materiali so tkani mrežasto, tkanina deluje kot raster v prostor spusti razpršeno svetlobo, omogoča pa pogled navzven in prepušča vodo, tako je lahko odprt tudi ob dežju. Zaradi posebne sestave vam zadrži sončne žarke, da vam ne segrevajo notranjosti. Materialov s podobnimi lastnostmi je več, najdete jih pod različnimi trgovskimi imeni. Zelo primerni so za senčenje vseh vrst strešnih zasteklitev in zimskih vrtov.

Pred nakupom zunanjih rolojev se posvetujete z našim stokovnjakom, po dogovoru vam bomo opravili meritve in montažo.
  • Zunanji rolo
   Zaradi nepredvidljivosti raznih situacij in raznih načinov montaže zunanjih rolojev, končno izmero in svetovanje na lokaciji opravimo mi.
  • Informativni izračun
   Za informativni izračun cene zunanjega roloja izmerimo širino in višino odprtine oziroma zasteklitve, ki jo bo rolo pokrival.
  • Vzmetni rolo
   Zunanji rolo je lahko montiran z kljukicami na spodni strani, kamor se razpeto senčilo pritrdi, zaradi vzmeti je material napet. Primerno za strešne odprtine.
  • Prostoviseč
   Zunanji rolo je lahko montiran kot prostoviseč rolo na verižico ali reduktor, privijačen v strop ali steno.
  • Jeklena žica
   Zunanji rolo je lahko montiran z vodilom, jekleno žico, ki je pritrjena v okensko polico ali tla.
  • Če se zunanji rolo umaže, včasih zadostuje, da ga obrišete z vlažno gobico in tako odstranite madež.
   Večina screen materialov je izredno odpornih, vendarle pa so nekatera čistila preveč agresivna, zato je pametno čistilno sredstvo prej preizkusiti. Rolo odprite do konca in čistilo previdno nanesite na čim manjši del na skrajnem vrhu(višku) platna, ter se prepričajte da ne pušča sledi, uničuje barve, odstranjuje zaščitnih nanosov ipd.