Nasveti za panelne zavese

Krasna rešitev za velike steklene površine, panoramske stene, pa tudi za okna.

Zelo lepa kombinacija tudi z gubanimi roloji. Tri do pet tirne karnise so v beli ali srebrni barvi. Po potrebi se tiri lahko tudi sestavljajo. Sami paneli so lahko tekstilni - pralni, ki jih zarobimo. Ali pa so izdelani iz materialov, ki jih uporabljamo tudi za roloje , so lahko prosojni ali gostejši, videz pa je bolj »tehno«. V tem primeru običajno niso pralni, pač pa jih očistimo z vlažno krpico. Premikamo jih s pomočjo palice, magneta, verižice, pa tudi z elektromotorjem. Vsekakor je snemanje in nameščanje v primeru, da jih perete, zelo enostavno, saj so nameščene na »vozičke« s pomočjo samosprijemalnih trakov.
  • Strop - tla
   Najprej izmerimo mero strop - tla.
  • Strop - okenska polica
   Nato izmerimo mero med stropom in okensko polico.
  • Strop - zidna odprtina
   Izmerimo še mero med stropom in zidno odprtino.
  • Polica - radiator
   Če želitmo kratko zaveso, je potrebno izmeriti tudi razdaljo od police do radiatorja.
  • Širina odprtine
   Izmerimo širino odprtine. Če je ob odprtini omara, stena, cev... izmerimo še to razdaljo.
  • Višina odprtine
   V zadnjem koraku izmerimo še višino zidne odprtine.
  • Vsaki panelni zavesi so priloženi montažni elementi ter vijaki. Le ti se privijačijo na strop ali steno, v njih pa se vpne karnisa panelne zavese. Panele(tekstilni del panelne zavese) se nato preprosto pritrdi na karniso z pomočjo všitega ježka. Na spodnji strani se v odprtine v panelah po potrebi vstavi uteži.

   Če je panelna zavesa montirana na steno, je potrebno dokupiti stenske konzole, ki se jih privijači na steno, vanje pa se vpne karniso panelne zavese.

   Po dogovoru lahko meritve in montažo na vašem domu opravimo mi.
  • Platna za panelne zavese so obdelana z različnimi premazi in visijo navpično zato se prah na njih ne nabira. Če se zgodi da se panela umaže, včasih zadostuje, da jo obrišete z vlažno gobico in tako odstranite madež.

   Nanašanje čistilnih sredstev ni priporočeno.

   Če boste platno čistitili z čistilnim sredstvom ga obvezno prej preizkusite. Čistilo previdno nanesite na čim manjši del na vrhu zadnje strani platna, ter se prepričajte da ne pušča sledi, uničuje barve, odstranjuje zaščitnih nanosov ipd. Pralne panele peremo po navodilih.