Nasveti za notranji rolo

Notranji rolo je najbrž tisti, ki nam prvi pride na misel, ko si zamislimo senčila.

Roloje lahko namestite na steno, strop ali okenski okvir. Preverite kako in koliko boste lahko odpirali okno, če ga želite pritrditi direktno na okensko krilo. Izbira materialov je velika, od klasičnih tekstilov in platen, tiskanih platen, do platen z raznimi premazi; negorjivi, blockout, antibaktrijski, če želite lahko izberete tudi screen material. Izdelan je posebej za zaščito pred soncem, zaradi mrežaste strukture vam svetlobo razprši, vam pa omogoča pogled v naravo. Ali bolj naravne riževe platna in ratan pletenine. Mehanizmi so prilagojeni velikosti in teži, normalno v beli, lahko pa tudi kovinski barvi, pri upravljanju lahko izbirate med verižico, vzmetjo ali elektromotorjem. Utež je lahko všita v žep, ali pa kot letev pritrjena na koncu platna. Prav tako so različne možnosti všitih ročajev in okrasnih zaključkov.
  • Stran upravljanja
   Če se rolo upravlja z verižico, je potrebno navesti stran upravljanja, ponavadi je le ta nasproti okenske kljuke.
  • Končne mere
   Pri notranjih rolo senčilih se izmeri višino in širino, ki jo bo razprto platno pokrilo.
  • Dodatek širini
   Končna širina mehanizma je na vsaki strani do 2,5cm širša od mere platna (skupno na obeh straneh do 5cm).
  • Od stene do stene
   V primeru montaže od stene do stene, naj bo širina mehanizma za 1 - 2 cm ožja od prostora za montažo.
  • Priporočena širina
   Priporočljiva širina rolo senčila naj bo na vsaki strani vsaj 5 do 10 cm širša kot okenska oprtina.
 • Vsakemu rolo senčilu so priloženi montažni nosilci ter vijaki. Le ti se privijačijo na strop ali na steno, v njih pa se vpne rolo senčilo.

  Po dogovoru lahko meritve in montažo na vašem domu opravimo mi.
 • Rolo platna so obdelana z različnimi premazi in visijo navpično zato se prah na njih ne nabira. Če se zgodi da se rolo umaže, včasih zadostuje, da ga obrišete z vlažno gobico in tako odstranite madež.

  Nanašanje čistilnih sredstev ni priporočeno.

  Če boste platno čistitili z čistilnim sredstvom ga obvezno prej preizkusite. Rolo odprite do konca in čistilo previdno nanesite na čim manjši del na skrajnem vrhu(višku) platna, ter se prepričajte da ne pušča sledi, uničuje barve, odstranjuje zaščitnih nanosov ipd.