Nasveti za markize

Drevje, trta in razne plezalke nam nudijo najprijetnejšo senco. Res pa je, da drevje ne raste povsod in treba se je drugače znajti.

Platnene strehe ali tende ali markize, pravzaprav gre za eno in isto stvar, le beseda prihaja iz različnega govornega območja. Prva iz držav jugozahodno od nas druga pa iz krajev severno. Vse bolj pogumno si utirajo pot do ljudi, ki jih potrebujejo.Enobarvne, melirane, progaste, služijo nam kot zaščita, hkrati pa tudi polepšajo hišo. Še posebno, če jo skrbno izberemo glede na barvo fasade in okolice. Materiali so vse kvalitetnejši, ne bodo vas varovali samo pred soncem, ampak tudi pred dežjem,čeprav si želimo, da bi bilo drugega čim manj. Kadar kaže, da bo nevihta huda jo le pospravite, sicer pa so mehanizmi močni.

Pred nakupom markize se posvetujete z našim stokovnjakom, po dogovoru vam bomo opravili meritve in montažo.
  • Samih izvedb in načinov montaže je več,  tudi končni izgled je vedno drugačen. Tende lahko montirate na steno ali pod ploščo balkona kot samostojno zaščito. Lahko jo montirate na prej pripravljeno ogrodje, ali pa jo uporabljate nad zimskim vrtom, če se le-ta poleti pogosto preveč segreje. V zimskem vrtu vam dobro zaščito nudijo tudi screen materiali, tkani mrežasto, tkanina deluje kot raster, v prostor spusti razpršeno svetlobo, omogoča pa pogled navzven. Zaradi posebne sestave vam zadrži sončne žarke, da vam ne segrevajo notranjosti.

    Po dogovoru vam bomo meritve in montažo opravili mi.
  • Večino platen za markize ima posebne premaze zato uporaba čistilnih sredstev ni priporočena, lahko pa jih čistimo z vlažno gobico.

    Če boste platno čistitili z čistilnim sredstvom ga obvezno prej preizkusite. Markizo odprite do konca in čistilo previdno nanesite na čim manjši del na koncu platna, ter se prepričajte da na platnu ne pušča sledi, uničuje barve ipd.