Nasveti za lesene žaluzije

Lesene žaluzije poleg izjemne funkcionalnosti vseh žaluzij in senčenja prostora, poskrbijo tudi za eno najelegantnejših dekoracij med vsemi senčili.

Lesene žaluzije bodo z naravno toploto v moderne interjere prinesle prepotrebno milino in lepoto narave. Izjemno se podajo poleg bohotnih baročnim zaves iz težkega materiala sredi prestižnega hotela. Domač občutek lesa in eleganca dodelane lesene žaluzije pa bosta ustvarila dober vtis tudi v vsaki pisarni.
  • Prostoviseča
   Če bo žaluzija montirana pred okno kot prostoviseče senčilo v strop ali v steno oz. na okenski okvir, tako da pokriva tudi del okvirja, podamo dimenzijo, ki jo bo žaluzija pokrila.
  • Širina
   Pri montaži na okvir okna oziroma pred okno v strop ali v steno, izmerimo širino ki jo bo lesena žaluzija pokrila.
  • Višina
   Nato izmerimo še predvideno višino površine, ki jo bo senčilo prekrilo.
  • Okenski okvir
   Če bo senčilo montirano v okenski okvir tik ob steklu, izmerimo razdaljo med okenskima letvicama tik ob steklu. Zašcitni kit med steklom in letvico, se smatra kot steklo.
  • Širina
   Priporočamo, da se širina pomeri trikrat: ob spodnjem robu, v sredini in ob zgornjem robu stekla. Kot končno mero upoštevamo najožjo širino. Senčilo se izdela 5 mm ožje.
  • Višina
   Nato izmerimo še višino steklene površine.
  • Vsaki žaluziji so priloženi montažni elementi ter vijaki. Le ti se privijačijo na katerokoli podlago, naj bo to okenski okvir, strop ali stena, v njih pa se žaluzija le vpne. Na spodnji strani je potrebno privijačiti čepe, v katere se vpne vodila, ter po potrebi napne vrvice.

   Po dogovoru lahko meritve in montažo na vašem domu opravimo mi.
  • Če je na lesenih žaluzijah prah ali madež  ga obrišete z vlažno gobico ali statično palico.

   Če boste lesene žaluzije čistitili z čistilnim sredstvom ga obvezno prej preizkusite. Žaluzije zastrite do konca in čistilo previdno nanesite na čim manjši del na zadnjo stran, ter se prepričajte da ne pušča sledi, uničuje barve ipd.