Nasveti za Duette

Nežno razpršena svetloba in najboljša izolacija med notranjimi senčili.

Duette ali izolativni pliseji imajo možnost odpiranja od spodaj navzgor in simpatičen videz plise gubanja. Lahko so prosojni, potiskani, popolnoma neprepustni za svetlobo ali oplemeniteni z zunanjim ali notranjim nanosom, ki sončne žarke še dodatno odbije. Izolativne pliseje poznamo v raznih izvedbah od klasičnih 25mm do 64mm Duette® Architella® z dvojno komoro.
  • Prostoviseč
   Če bo senčilo montirano pred okno kot prostovisečo senčilo v strop ali v steno oz. na okenski okvir, tako da pokriva tudi del okvirja, se poda dimenzija, ki jo bo senčilo pokrilo.
  • Širina
   Pri montaži na okvir okna oziroma pred okno v strop ali v steno, izmerimo širino ki jo bo senčilo pokrilo.
  • Višina
   Nato izmerimo še predvideno višino površine, ki jo bo senčilo prekrilo.
  • Okenski okvir
   Če bo senčilo montirano v okenski okvir tik ob steklu, izmerimo razdaljo med okenskima letvicama tik ob steklu. Zašcitni kit med steklom in letvico, se smatra kot steklo.
  • Širina
   Priporočamo, da se širina pomeri trikrat: ob spodnjem robu, v sredini in ob zgornjem robu stekla.
   Pri izdelavi upoštevamo kot dimenzijo stekla najožjo širino.
  • Višina
   Nato izmerimo še višino steklene površine.
  • Oblika letvic
   Pri meritvi smo pozorni na letvice ob steklu. Če so le te pravokotne na steklo, bo senčilo izdelano 2 mm ožje. Pri letvicah, ki so poševno na steklo pa je senčilo 1 mm ožje od steklene površine.
 • Izolativnim plisejem so priloženi montažni elementi ter vijaki. Le ti se privijačijo na katerokoli podlago, naj bo to okenski okvir, strop ali stena, v njih pa se senčilo le vpne. Če je izolativni plise kontroliran z vrvico, je potrebno v spodnji del okvira privijačiti čepe, v katere se vpne vodila.

  Po dogovoru lahko meritve in montažo na vašem domu opravimo mi.
 • Tkanine so premazane z različnimi kvalitetnimi premazi, zato se prah na njih ne nabira in umazanija ostane na površini tkanine. Včasih zadostuje, da tkanino obrišete z mehko vlažno gobico in tako odstranite madež. Če pa je umazanija bolj trdovratna, pa senčilo namočimo v toplo kopel s čistilnim sredstvom. Mokro senčilo zložimo in ga v zloženem - stisnjenem položaju tudi posušimo.