Nano rolo

Novi Nano roloji se odpirajo obojestransko, poleg tega pa so montirani tik ob okensko steklo in so zato primerni za motažo na vrata. Na voljo je v raznih barvah ali pa potiskan z vzorci, od prosojnih do zatemnitvenih platen.
  • Vsekakor je vsakodnevna praksa dvigovanja in spuščanja senčil, še posebej zunanjih večkrat prava tlaka. Na srečo to ni potrebno, saj nam motorji zelo olajšajo to delo. Uporabimo jih pri:
           - Zunanjih žaluzijah
           - Zunanjih roletah
           - Zunanjih rolojih in tendah
    Možno pa je upravljanje tudi skoraj vseh notranjih senčil, rolojev,panel, tudi zaves.
    Pri uporabi v prostoru je uporaba motorja zelo primerna, kadar imamo na večji stekleni steni večjo zaveso ali nameščenih več rolojev. V tem primeru se izognemo vrvicam, ki visijo ob roloju. Kadar so v hiši majhni otroci je izogib verižici tudi varnejša možnost.
    Predvsem zunaj je takšno upravljanje ne le udobnejše, pač pa tudi varnejše, kadar gre za npr. zapiranje markize ali tende. V primeru naše odsotnosti bo senzor tisti, ki bo odločal ali je veter premočan  in bi jo utegnil poškodovati, zato bo markizo zaprl. Ali pa boste sami določili, da želite odpiranje v trenutku, ko sonce potipa tipalo.
    Kaj pa slaba stran? Ni dobro ostati brez elektrike.
  • Vendar je ponudba materialov in tudi karnis tako velika, da je možnosti zares veliko. In če za začetek omenim klasiko, lahko poiščemo med nežnimi, prosojnimi, nevtralnimi voali, diskretnimi vezeninami, trpežnimi mrežami ali zelo prosojnimi organcami. Lahko jih pustimo, skoraj neopazne, ali pa jih poudarimo z različnimi dekorativnimi tkaninami.  Kako močno jih bomo nagubali in kakšne gube bomo izbrali je odvisno od tkanine, koliko je gosta in kako se guba, kako visoka je zavesa in tudi kakšno vrsto karnise izberemo.
    Na odločitev za klasično zaveso vpliva predvsem stil, ki ga ima vaše stanovanje, uporabnost pri odpiranju oken in vrat, pa seveda osebni okus posameznika.
    Zavesa je spet vse bolj prisotna tudi v modernih interierih. Vzorci so tu lahko dosti bolj intenzivni, saj je sodobno pohištvo precej minimalistično.
    Vendar pa pod imenom zavesa najdemo tudi celo množico posebnih, pogumnih, drugačnih inačic, ki jih ne omejujejo standardi in so doma v posebnih hišah, pri posebnih ljudeh.
  • Idealni so za vsak letni čas. Pozimi nas varujejo pred izgubljanjem toplote navzven, poleti pa preprečujejo vročini vstop v prostor. Obstajajo tudi duette pliseji z dvojno zračno komoro. Le ti se še posebej dobro odrežejo v vlogi zaščitnika toplote, ali obratno.
    Ta senčila sicer niso povsem prosojna, lahko prepuščajo večji del svetlobe,manj ali pa tudi nič. V tem primeru jih uporabljamo  za dnevno zatemnitev. Izboljšajo tudi sobno akustiko.
    Namestimo jih v okenske okvirje.Lahko pa so nameščeni prosto viseče, kot roloji, še posebej, če je gubanje širše, masivnejše.Na senčilu ni vidnih luknjic, saj so skrite med gube tkanine.
    Primerni so za vse prostore od bivalnih prostorov do pisarn, učilnic, lokalov ali terapevtskih prostorov. Predvsem pa očara široka paleta barv in mehka, prijetna svetloba, ki  se prelije skozi teksturo materiala.
  • Kadar vas zažeja po svetlobi, ga navijete in – že ga ni. Ko pride noč in se želite skriti v svoj svet, ga spustite in zaustavite v položaju, kjer se črte prekrijejo. Pa ste varni pred radovednimi pogledi.

    Prav zagotovo z dvojnim rolojem lahko » ubijemo dve muhi na mah« Če govorimo v prispodobah, seveda. Elegantna rešitev za nevsiljiv dnevni dekor in učinkovito senčenje ali zastiranje.

    Skromen, kar se tiče porabe prostora, zato idealna rešitev za vse, ki niso navdušeni nad zavesami.

    Barve? Seveda, kar nekaj jih je. Umirjene, pastelne, temnejše, zamolkle, melirane, živahne. Sigurno boste našli svojo.

    Dvigate in spuščate jih lahko z verižico, ali še udobneje z elektromotorjem.

    Pa še to: Posebej lepi so na večjih oknih.
  • ENERO senčila so izredno tiha, odpiranje ali zapiranje je skoraj neslišno, sodobna zasnova ki je v popolni harmoniji z modernimi oblikami oken. Tehnologija, ki omogoča »tiha senčila" poleg udobja zagotavlja,
    da bodo baterije delovale veliko dlje kot bi pričakovali: ENERO kompenzira težo senčila s prefinjenim sistemom vzmetenja, ki po eni strani zagotavlja tiho delovanje, po drugi pa varčno porabo energije (5 let delovanja). Baterije so nameščene v cevi in so zato nevidne.

    - Radijsko daljisko upravljanje (od jeseni tudi s pomočjo iPada ali iPhonea)
    - Več kanalni daljinski upravljalnik omogoča upravljanje do šest senčil.

    Dejstva:

    ENERO lahko odpirate in zastirate s pritiskom na gumb.

    ENERO je brezžičen, vse potrebno je skrito v cevi zato dodatna električna napeljava ni potrebna.

    ENERO upravljamo z daljinskim upravljalnikom. Napajanje zagotavljajo priložene baterije.

    ENERO se lahko upravlja tudi ročno - z potegom uteži.

    Za ENERO rolo imate na izbiro 650 različnih vzorcev tkanin.