Komarniki

Trajna zaščita proti mrčesu.Komarniki so preprosta in učinkovita rešitev, saj omogočajo dostop svežega zraka, hkrati pa varujejo pred vdorom nadležnega mrčesa in žuželk v prostor tudi pri popolnoma odprtem oknu.
  • Fiksni (v okviru)
   Plastificirana mreža iz steklenih vlaken je vpeta v profil z gumirano cevjo, zaradi raznih načinov namestitve, so enostavni za montažo in demontažo.
  • Rolo komarnik
   Zgornji in spodnji aluminijast profil povezuje mreža iz plastificiranih steklenih vlaken,ki drsi po stranskih aluminijastih vodilih.
  • Vrata komarnik
   Sestavljana so iz robustnejših alu profilov, v katere je z gumirano cevjo vpeta skoraj nevidna plastificirana mreža iz steklenih vlaken.
  • Drsni komarnik
   Za velika balkonska vrata ali vrata na terasah, so najbolj primeren sistem zaščite pred insekti drsna vrata, ki so lahka za upravljanje.
  • Plise komarnik
   Prednost plise komarnika pred ostalim je v enostavni uporabe, in enostavnem vzdrževanju. Najbolj primeren je za zapiranje večjih odprtin.
 • Standardna mrežica za komarnike je narejena iz plastificiranih steklenih vlaken ali mrežice, primerna je tako za stanovanjske objekte, kakor tudi za javne prostore.

  Antipolen mrežica v veliki meri zadrži cvetni prah in je primerna za ljudi, ki imajo težave s tovrstnim alergenom. Testirana je v Hohensteinskem Inštitutu za higieno in biotehnologijo v Nemčiji, ki je podalo pozitivno mnenje o zadržanju cvetnega prahu (Test Report No. 09.8.5-0070). Uporablja se za različne sisteme komarnikov: za fiksne komarnike, za komarnik vrata, za drsne komarnike ali rolo komarnike.

  Močnejša aluminijasta mrežica je namenjena za zadrževanje večjih žuželk in glodalcev.