Zimsko poigravanje z dodatki

Decemberska mrzlica je mimo. Ugotovili smo, da se ob "koncu" majevskega koledarja ni zgodilo nič nenavadnega. Prav kmalu bo večina pospravila tudi novoletne jelke in okraske. V takih trenutkih nam je včasih kar žal za živahnostjo, ki jo v hišo prinese bleščavo praznovanje.
Če se vam zazdijo prostori kar naenkrat dolgočasni, se odločite za poživitev. Mogoče so vas prazniki  preveč izčrpali, pa zaenkrat nimate ne energije, niti denarja za večje prenove. Lahko pa poizkisite z dodatki. Omislite si nekaj novih blazin in kakšen prt,  nov šopek in stanovanje bo nanovo zasijalo. Če je vaša sedežna garnitura pisana si izberite en ali več tonov, ki so v blagu in si omislite več blazin in tudi prt in nadprt v takem materialu. Če je enobarvna, boste imeli več izbire, saj so dodatki lahko tudi pisani. Pomislite,  kaj želite doseči: samo harmonijo ali močne kontraste. Tudi z oblikami se lahko poigrate. Blazine so lahko okrasne s pentljami, trakovi, okrogle ali v obliki bonbona.... stvar okusa, želje in potrebe.
Pokrivanje cele mize je včasih  nesmiselno, še posebej, če je vaša miza lepa. V takem primeru se odločite za več manjših prtičkov ali setov Izberite lepe materiale - lahko tudi prosojne., ki jih nizate enega na drugega. Če jih pri obedu ne boste odstranili, pa bodite pozorni tudi na vzdrževanje.