Zavese v pisarni

Selitev v večje,nove poslovne prostore običajno nadzoruje arhitekt. Zato je on tisti, ki vam svetuje ali pa kar določi, kakšna senčila oziroma zavese boste obesili. Kadar se selite v svojo prvo, manjšo pisarno, pa največkrat o vsem odločate sami.
Glede na vrsto dejavnosti, ki jo opravljate je lahko izbira prav pestra. Vsekakor se bo lastnica kozmetičnega salona najbrž odločila za drugačne zastore kot avtomehanik ali računovodja.
Pri odločanju o izbiri naj bo vaše vodilo, da zaves ali senčil v pisarni ne poudarjamo preveč. Naj ne prevladujejo. Upoštevajte barve, ki so že prisotne, kot je barva sten, tal in barva pohištva.Če je prostora dovoj, si omislite panele, ker so elegantne, ker si lahko izberete tudi nežnejši vzorec v tkanju, imate veliko izbiro med prosojnimi in gostejšimi  tkaninami. Namesto tkanin lahko izberete materiale za roloje, ki so kompaktnejši, stabilnejši in jih lahko brišete, medtem ko morate tekstilne običano oprati. Iz enakih materialov, na podoben način lahko izdelamo tudi predelne stene.
Tudi roloji in gubani roloji so primerna rešitev, še posebej, če je pisarna v višjih nadstropjih. Kadar pa sedite za mizo v pritličju, na prometni ulici vam najbrž bolj ustreza, da je zastrto celo okno ali pa vsaj spodnji del. Spodnji del primerno pokrijemo z pliseji, celo okno pa lahko prelepimo z odbojno folijo.Folija bo dobro funkcionirala čez dan, zvečer, ko prižgemo luči pa ne bo več zadoščala.
Zavesa, oziroma senčilo za katero velja, da je klasično pisarniška je vsekakor lamelna zavesa. Njena prednost je v enostavnem uravnavanju svetlobe. Z potegom vrvic jo lahko popolnoma umaknemo, delo pa lahko prepustimo tudi elekromotorju. Lamelne zavese so sestavljene iz neskončnih trakov, zato višina okna nikoli ni problematična. Odpirajo se lahko tudi sredinsko, ne le na stran. Kadar pa želite ločeno odpiranje okna in vrat ali dveh skupaj vzidanih oken, morate namestiti dve ločeni lamelni zavesi.Izbira barv je pestra , lahko so tkani v žakard vzorcih, pleteni iz "naravnih" materialov ali pa so trakovi iz screen materiala, ki omogoča toplotno zaščito, njegova mrežasta struktura pa tudi pogled na zunanjo okolico.

Izbira torej ni prav majhna, vendar večina še vedno v pisarni izbere bele ali pastelne pliseje ali lamelne zavese.Nekaj zaradi praktičnosti, predvsem pa zato, ker so poleg klasičnih notranjih žaluzij, tudi najcenejša izbira.