Tkanine in igra svetlobe

Tudi kadar nam sonce skriva svoj obraz, nas čar svetlobe spremlja ves dan. Najlepša doživljanja svetlobe so sicer povezana z bivanjem v naravi. Takrat nas v polni meri očara jutranja zarja ali sončni zahod.
Vendar tudi doma, kadar nas čas ne priganja preveč, včasih opažamo in občudujemo igro senc in sonca. Nekateri prostori so nam zaradi tega bližje pri srcu, tam se radi zadržujemo in delamo.
Tkanine v stanovanju, predvsem tiste na oknih lahko to igro še dopolnjujejo. Prehod svetlobe skozi različne barve senčil, zaves ali zastorov, tudi v prostoru spremeni ozračje, saj nam lahko sobo obarva modro ali rumeno, tak prostor pa lahko na človeka drugače vpliva.
Teksture tkanin- posebno novejših modernejših so zelo bogate, svetleče, prelivajoče. Vendar ne vedno na vsakem oknu, oziroma ne ob vsaki svetlobi. Nekateri efekti pridejo do izraza predvsem zvečer, ko ni več zunanje svetlobe. Zato je pametno, da vzorec materiala, ki ga želite izbrati odnesete domov in ga ocenite na dnevni svetlobi in svetlobi luči. Šele potem se odločite. Nekateri materiali prav zaradi takih posebnih efektov dosegajo visoke cene, žal pa veliko le-teh na močni dnevni svetlobi skoraj izgine.
Ko se odločate o lestvici barv, ki jo boste izbrali za določen prostor torej premislite tudi o tem, kakšna je svetloba, ki prihaja v notranjost. Svetloba na severni strani hiše (izogibajte se temnih in hladnih barv, izberite raje tople rumene, oranžne, svetle ali pastelne odtenke) ni nikoli tako topla kot na južni ali zahodni strani. Naj vam bo poleg želje in občutka tudi to dodatno vodilo k pametni odločitvi.