Soba za šolarja

September je kar naenkrat tu. Za večino ta podatek ni preveč razveseljiv. Pravzaprav je še poletje. Lahko gremo na izlet. Lahko se še kopamo. Lahko se še prav zares poletno zabavamo.Vendar nas september vse po vrsti nekako hladno oprha. Postavi na trdna tla.
Otroci gredo v šolo, pa v vrtce. Knjigarne in papirnice, pa razne ozimnice nam praznijo denarnice. Če je v hiši prvošolček ste morda razmišljali, da bo potrebno otroško sobo opremiti malo bolj šolsko. Mala mizica ne bo več dobra, omisliti si bo potrebno takšno, ki jo bo otrok lahko uporabljal več let. Izberite les, ki je prijazen in prijeten material, naj ima kakšen predal, pa tudi polico in poiščite takšno brez ostrih vogalov. Če boste sobo tudi prebelili se odločite za prijazne nežne pastele.. Naj bodo živahni, vendar z močnimi barvami ne pretiravajte, da se bo otrok dobro počutil, pa tudi umiril, kadar bo moral napraviti kakšno nalogo.
Dnevna svetloba je za delo najboljša, zato poskrbite, da bo miza blizu okna. Svetlobo boste uravnali tudi z zavesami in senčili, zato dobro opazujte, koliko zastiranja otrok potrebuje.
Morda bo dovolj samo nežna prosojna tkanina, ali pa morda plise senčilo samo v spodnjem delu okna. Če ni moteče direktne svetlobe in je tudi pogled skozi okno lep, naj bo zavesa skromna – morda samo za dekoracijo ali večerno zastiranje. Uskladite z barvami tudi posteljnino in kakšno blazino na tleh, saj otroci radi ležijo na tleh med igro ali ko berejo . Povabite ga, da sodeluje pri izbiranju in odločanju, saj bo le tako v opremljeni sobi tudi užival. Ne pozabite pa, da lahko otroci s svojimi izdelki polepšajo sobo in ji dajo svoj pečat.Veliko uspeha v šoli in doma.