Screen senčila

Mraz se sicer še ne da, ampak ne bo se več prav dolgo upiral soncu. Če imate čas in pogledate v naravo, vam je jasno, da se tudi narava počasi prebuja. Ko pride pravi čas, bo poskrbela za svojo senco in se pripravila na čas vročine.
Kaj pa vi? Boste pravi čas pomislili na zaščito pred soncem in vročino. Bivalni prostori, ki imajo okna na sončni strani se poleti tako segrejejo, da postane bivanje v njih zelo neprijetno. Zdaj je pravi čas, da v miru razmislite, kakšno rešitev boste izbrali. Žarke moramo ustaviti čim prej ob steklu, še bolje pa bo, če jih sploh ne spustimo skozi okno. Enostavnejše rešitve so roloji in pliseji, ki jih montiramo na okno ali v okvir - na steklo na notranji strani in so prevlečeni z odbojnim nanosom.
Boljša rešitev so screen senčila, ki jih namestimo na zunanjo stran oken - običajno v obliki roloja. Tega po potrebi zaščitimo z vodili, od velikosti in zahtevnosti pa je odvisno ali se bomo odločili za mehansko spuščanje, ali si bomo pomagali z elektro motorjem. Prednosti screen materialov so, da so izredno trpežni. Izdelani so kot drobna mreža, kar omogoča prepuščanje svetlobe. S tem dobimo v prostoru prijetno svetlobo, nižjo temperaturo, omogoča nam pogled skozi okno, od zunaj pa  nas v prostoru ne vidijo. Te rešitve so primerne tako za okna, vrata, kot tudi zimske vrtove.
Podobno zaščito nam nudijo tudi druga zunanja senčila, kot so žaluzije in rolete, a so funkcionalnosti izdelkov drugačne. Izbira je stvar potrebe, okusa... tudi denarnice.
Balkoni in terase so naša poletna oaza miru za prijeten klepet ali počitek. Teh trenutkov se vedno veselimo, če nam seveda ni prav presneto vroče. Senčka, kakšnega starega kostanja je seveda zakon, samo na balkonih ne uspevajo najbolje. Tu si je pametno pomagati s tendami oziroma  markizami. Dobro premislite, kaj potrebujete, kaj vas moti in kaj pričakujete.
Posvetujte se! Ni nujno, da boste vse rešitve in vse odgovore dobili takoj, prav tisti trenutek. Prav zato je potrebno, da se spravite v akcijo čim prej in boste tako poletje sprejeli prav uživaško, seveda v prijetni senčici.