Januarske spremembe

Poslovili smo se od starega leta, se oddahnili od decembrske naglice in odpočili od veselega silvestrovanja.
Pa smo v januarju, polni novih moči in pričakovanj. Tako kot vsako leto smo si zastavili tudi nove cilje. Sami dobri načrti kako bom letos boljši, bolj strpen, bolj športen, več časa bom posvetil otrokom, partnerju, prijateljem…
Vpisal se bom na tečaj francoščine, jedel bom manj in bolj zdravo, sproti bom pospravljal in prenovil bom podstreho…Vsak s svojimi dobrimi sklepi, za katere želimo, da bi se uresničili.
Vendar mi opremljamo stanovanje in ker verjamem, da vam je december precej spraznil denarnice, v začetek leta zakoračimo z malimi spremembami.
Januarju vlada element zemlje. Sonce ima manjšo moč. Je kot ogenj, ki še vedno gori, a z zmanjšano močjo. To je čas, ko se nekoliko umirimo, ozemljimo in okrepimo harmonijo z okoljem, kjer se nahajamo.
Tudi v stanovanju živahne decembrske barve pospravimo in če si zaželimo kaj novega, sežemo po umirjenih barvah zemlje, peska, odtenkih od surove bele do temno rjave. Ali pa se odločimo po trenutnem navdihu in zaupamo vase, da smo izbrali prav.
Naredite red, pozorno si oglejte stanovanje in počistite kramo, ki se nabira že leta, ki je moteča, vi pa je niti ne vidite več. Odvrzite suhe šopke, ki so posiveli, lončnice, ki ne uspevajo, odstranite slike, ki vam niso všeč.
To niso velike spremembe, predvsem pa niso povezane z denarjem. Bolj z voljo in željo po spremembi. Prijetno boste presenečeni nad učinkom, saj boste v lepšem, zračnejšem prostoru tudi vi laže zadihali.