Izbiramo zavese

Zavesa je tisti košček tekstila, ki ga ponavadi zelo skrbno izberemo. Pravzaprav to niti ni čudno, saj nas na nek način povezujejo z zunanjim svetom ali pa od njega ločujejo. O njih premišljujemo že ko gradimo in vendar so zadnja-zaključna stvar pri opremljanju.
Tako je tudi prav, saj se z veliko izbiro materialov lahko prilagajamo vsem željam, stilom in potrebam.
Prav ta velika izbira pa nas lahko tudi zmede. Kako izbrati pametno in nam všečno!? Če si boste postavili vprašanja, boste nanje lahko tudi odgovorili. Na nekatera sami, za neznanke boste poiskali odgovore pri strokovnjaku. Poizkusite sami odkriti, kaj od zaves pričakujete: samo okras ali tudi funkcionalnost? Jih potrebujete samo zvečer ali tudi preko dneva? Dobro si oglejte prostor in barve! Če ste se barv do sedaj bali in ogibali in imate v stanovanju samo »barvne« kombinacije, je zdaj mogoče čas za več poguma in barv seveda. Če pa se vam zdi, da soba deluje precej pisano ali polno, poskušajte najti kar najbolj nevtralno rešitev. Se vam zdi, da jih sploh ne potrebujete? V tem primeru se zaradi uporabnosti zatečite k senčilom; plisejem, žaluzijam, rolojem... To so seveda bolj čiste in stroge rešitve. Ampak okusi so različni, kar je seveda zelo v redu!
Še nekaj je kar ne gre pozabiti. Preden se dokončno odločite, se pozanimajte kako je s čiščenjem. Ali zavese raje operete doma ali jih boste zaupali čistilnici. Če niste ljubitelj likanja se za bombažne in lanene tkanine raje ne odločajte.
Naj zavese in tekstilna dekoracija da vašemu prostoru piko na i. Nikakor pa naj v prostoru ne vlada! Želimo vam veliko zadovoljstva s končnim rezultatom.