Barve jeseni

Vam je žal za poletjem? Kljub temu, da letos večini ni bil po godu, pomislite kako dolgočasen bi bil svet brez letnih časov.
Jesenski dnevi, še topli in prijetni, polni plodov in barv tako vabljivo kličejo, da jih izkoristimo za sprehode.
Ko opazujete jesensko listje, obrano grozdje, jabolka v travi, buče v  vseh mogočih barvah in oblikah, razmislite tudi o bogastvu barvnih odtenkov, ki nam jih ponuja narava. Vsa polnost plodov in barvitosti, ki nam je ta trenutek na voljo, se bo umaknila skorajšnjemu mraku in sivini. Da nam bo še naprej toplo in prijetno lahko poskrbimo tudi z barvami, ki jih prenesemo v stanovanje. Vse več časa se bomo zadrževali v prostorih , zato poskrbimo, da nam bo prijetno. Opažam, da ljudje vse bolj pogumno pleskajo stene, ne samo v pastele, pač pa tudi v intenzivne barvne tone. Tem spremembam sledijo tudi dodatki. Več pozornosti  posvetimo okrasnim predmetom, dekorativnim tkaninam, zavesam. Če smo včasih enotno površino bele stene obdržali z belo zaveso, se zdaj ravnamo po barvi  s katero smo obarvali prostor.
Pozorni bodite na to, da po prehodu svetlobe skozi modro zaveso ustvari moder svetlobni pramen.Če ste si to tudi želeli potem je zavesa prava, v nasprotnem primeru poiščite več vzorcev različnih gostot tkanin, izberite najtanjšo, najprosojnejšo ali pa si modro barvo omislite samo kot dodatek. Na primer kot dekor, kot eno samo panelo ali kot širok rob spodaj ali zgoraj, spet odvisno od oblike oken ali višine prostora.
Vsekakor je opremljanje z barvami zabavno, izberite tone, ki so vam pri srcu in bodite pogumni. Če ne zaupate svojemu okusu si pustite svetovati, končna odločitev pa naj bo vaša, saj ste vi tisti, ki boste v novem prostru živeli.